• language
  • language
  • language
  • language
  • language

szállásfoglalás a

legjobb áron!

Online foglalás
Időjárás
8 °C

6726 Szeged, Szent-Györgyi A. u. 16-24.

Telefon | Fax: +36-62-566-466 | +36-62-566-468

árkalkuláció&online foglalás

Alternatív terápiák és masszázsok

Alternatív terápia tulajdonképpen az összes olyan gyógymód, amely másként közelít az emberi testhez, mint a hagyományos orvoslás. A gyógyulás érdekében nem kell minden esetben a gyógyszerekhez nyúlni,
legyen szó testi vagy lelki bajról.

Ismerje meg Ön is a gyógyulás új formáit!


Kranioszakrális terápia:

Az elnevezés a koponya és a keresztcsont latin elnevezéséből (cranium és sacrum) ered. A terápia során a terapeuta a gerincvelő folyadék ritmikus pulzálására ráhangolódva a kötőszöveteken keresztül feszültség mentesíti a kranioszakrális rendszert. Elsősorban az okokat kívánja kezelni, nem a tüneteket. Elsődleges célja a test öngyógyító képességeinek megerősítése. Serkenti a szervezet öngyógyító és önszabályozó erőit, biztosítja a központi idegrendszer zavartalan működését, hatékonyan enyhíti a stressz alapú tüneteket. Alkalmazásának kiemelt területei az alvászavar, a fog-, és állkapocsfájdalom, fülzúgás, fejfájás, migrén, hormonzavar, asztma, emésztési problémák, depresszió; a nyaki-, hát- vagy derékfájdalom; gyermekeknél koncentrációs probléma, stressz, valamint összpontosítási és tanulási nehézségek kezelése.

Arcmasszázs:

Az arcmasszázs kiemelkedően hatékony, különleges és komplex eljárás. Teljesen fájdalommentes, harmonikus mozdulatokból álló masszázskezelés, ami nem csak a felszínre hat. A természetes testi-lelki regenerálódó képességet harmonikusan, saját ritmusában segíti. Az elérhető legmélyebb arcizmokat is átmozgatjuk, kondícióba hozzuk, így az arc természetesen feszessé válik. Segítjük vele a ráncok és egyéb öregedési tünetek megszűnését, az arc és hajas fejbőr reflexterületeinek szakszerű kezelésével pedig az egész szervezet egészséges működését serkentjük. A vendég a teljes kezelés alatt kellemesen relaxált állapotban pihen, amit az arcon lévő stresszpontok energetikai kezelésével is elősegítünk. Ezeknek az összetett hatásoknak köszönhetően már az első masszázs után is látványos a változás, jelentős javulásokat tapasztalhat.

Köpölyözés:

Természetgyógyászatban alkalmazott ősi technika, melynek lényege, hogy speciális eljárással vákuumot hoznak létre egy pohár szerű eszközben, melyet a fájdalmas vagy kezelendő felületre helyeznek. Alkalmazása csúsztatással, vagy a fájó pontra való ráhelyezéssel történik. Élettani hatásai között szerepel a vérkeringés javítása, megszünteti, felgyorsítja a nyirokkeringést, zsírszövetbontás, salakanyag eltávolítás, hormonális és idegrendszeri problémák szabályozása. Szépészeti eljárásként is alkalmazzák pédául cellulit kezelésre, bőrfeszesítésre, ránckezelésre, kúraszerű alkalmazásával megszüntethetők a striák (terhességi csíkok).

Ayurvédikus masszázs:

Az ayurvédikus masszázs egy indiából származó masszázs fajta, mely során a kezelendő testrészt (legyen akár a fej, a talp) vagy a teljes testet meleg olajos simító, dörzsölő, enyhe gyúró és ütögető mozdulatokkal masszírozzuk, az igény szerinti természetes eredetű olajjal. A masszázs végeztével gyógynövényes főzettel átgőzöljük, vagy különböző tartalommal megtöltött batyuval átdörzsöljük a testet, illetve testrészt. A különböző, a masszázs során használt olajok így összhangba hozzák az adott személyiségtípust mind fizikailag, mind mentálisan.

Talpreflex masszázs:

A reflexmasszázs a holisztikus energetikai kezelések közé sorolható. A reflexzóna térkép a szervezetünk (testünk) holografikus leképzése. Minden szervünknek van kapcsolódó zónája a talpon, tenyéren és a fülön is. Ezek a zónák reflexkapcsolatban vannak az agy projekciós területeivel, azok pedig a megfelelő belső és egyéb szervekkel, testrészekkel. Ezek a kapcsolatok idegi és energetikai jellegűek. A talpon több mint 70.000 idegvégződés található. Ezeken az idegvégződéseken keresztül közvetlenül tudunk hatni a központi és a vegetatív idegrendszerre is. A talpon, tenyéren és fülön áthaladó meridiánokon keresztül pedig a testünk energetikai rendszerét befolyásoljuk. A masszázs kiegyenlítő és harmonizáló hatással van az egész szervezetre. Aktivizáljuk az öngyógyító erőket, az energiaszintet egyensúlyba hozzuk, serkentjük a vérkeringést és a sejtanyagcserét. A sejtanyagcsere felgyorsulásával felgyorsul a salakanyagok kiürülése a szervezetünkből és a nyirokkeringés is felélénkül. Ezek a hatások felgyorsítják a természetes regenerációs sebességet a testünkben, ami a betegek gyorsabb felépülését segíti elő.

Frissítő menedzser masszázs:

Azonfelül, hogy a masszázs átmozgatja az irodai munka során leggyakrabban fájdalomnak kitett nyakat, vállat és derekat, az agy pár percen belül elkezd feltöltődni, így frissen, kipihenten, újult erővel és jobb hangulattal folytathatjuk a munkát.
A székmasszázs egy speciálisan kialakított masszázs székben relaxáló, frissítő masszázs, amely a keringés fokozásával mozgósítja, felfrissíti szervezetünket. A szék ergonomikus felépítése révén is segít egy lazult állapot elérésében, emellett tehermentesíti a nyaki, háti és ágyéki gerincszakaszt. Segít a stressz, a dekoncentráltság és izommerevségek feloldásában és az általuk kiváltott betegségek megelőzésében. Szellemileg és testileg egyaránt felfrissít, ellazít és feltölt energiával. Azoknak jelenthet ez hatásos kezelési módot, akiknek munkahelyén általánosságban jelen van az egyoldalú és rossz testtartás, illetve a stressz.

Shiatsu masszázs:

Ez egy ujjnyomásos japán masszázsfajta, mely részben a kínai akupresszúrás technikára épül. A kezelés során olajra vagy más „vivőanyagra” nincs szükség, így akár ruhában is végezhető. Azáltal, hogy a terapeuta nyomást gyakorol az energiacsatornákra, azaz a meridiánok bizonyos pontjaira, a testi mechanizmusok egészére képes hatni, kellemes, ellazult érzést okozva a kezelt személynek a terápia végeztével.

Főbb hatásai:

javítja az ízületek mozgásterjedelmét, 

oldja a letapadásokat, 

serkenti a vér- és nyirokkeringést, 

csillapítja a fájdalmat, izomfeszülést, 

elősegíti a kiválasztást, kiegyensúlyozza a vegetatív idegrendszert


Megéri itt foglalni!
Legjobb ár garancia
Azonnali visszaigazolás
Aktuális ajánlatok
Nincs foglalási díj