• language
  • language
  • language
  • language
  • language

szállásfoglalás a

legjobb áron!

Online foglalás
Időjárás
8 °C

6726 Szeged, Szent-Györgyi A. u. 16-24.

Telefon | Fax: +36-62-566-466 | +36-62-566-468

árkalkuláció&online foglalás

Látnivalók Szeged környékén

A szálloda vendégei a belépőjegy árából 10 % kedvezményben részesülnek. A kedvezmény igénybe vételéhez kérje voucherünket a szálloda recepcióján. Az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark 55 hektárnyi, tájvédelmi területén egykor Anonymus, a kora középkor történetírója szerint- a honfoglaló magyarok „elrendezték az ország dolgait”.

1970 óta e helyen feltárták Szer monostora romjait, felépültek az alföldi táj népi építészeti emlékeiként a szabadtéri Néprajzi Múzeum kiállítóházai, s az Európában páratlan természettudományos ritkaságokat bemutató jurták. 1995-ben méltó helyet kapott az Emlékparkban Feszty Árpád - s kortársai - monumentális, restaurált körképe: A magyarok bejövetele.


Kirándulás Palicra (Szerbia)

Palic település Szabadkától 8 km-re, Szegedtől kb. 38 km-re fekszik. A Palic-i tó - Palic gyöngyszeme - mintegy 380 hektáron terül el. Hangulati értékei, kulturális jelentősége és természeti adottságai miatt védett területnek számít. Az ide látogatókat 3 korszerűen felszerelt strand, melegvizű gyógyfürdő, valamint 12 teniszpálya, 18 futball-, röplabda-, kosárlabda- és kézilabda pálya, egyedülálló Állatkert (Zoo Palic) és színvonalas vendéglők sora várja.

A településen évente több nagy sikerű rendezvény is megrendezésre kerül, mint például: Majális, Nemzetközi Filmfesztivál, Palic-i Színházi esték, Szüreti Esték.


Emlékpont, Hódmezővásárhely

Az Emlékpont elsőként Magyarországon – és talán Európában is – egy város történetén keresztül tárja a látogatók elé, hogy mit jelentett az itt élők számára a kommunista diktatúra időszaka. Már az intézmény neve is sokatmondó: az Emlékpont egyetlen pontba, egyetlen kiállításba sűrített emlékek helye, ahol mindenki a maga szemszögéből tekinthet vissza a kommunizmus közel fél évszázadára, másrészt pedig egy záró pont is, hiszen Hódmezővásárhely városa ezzel a tudományos, kulturális és oktatási centrummal lezárta közelmúltját. Mert ahogyan mondatainkat is ponttal zárjuk, egy történelmi korszak is csak akkor válhat a múlt részévé, ha pont kerül a végére.


1945 és 1990 két olyan dátum a magyar történelemben, amely egy teljes korszakot fog közre.

www.emlekpont.hu


Megéri itt foglalni!
Legjobb ár garancia
Azonnali visszaigazolás
Aktuális ajánlatok
Nincs foglalási díj